Het is nu vr dec 14, 2018 1:36 pm


Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma sep 05, 2016 11:30 pm 

Geregistreerd: do jun 16, 2016 2:02 pm
Berichten: 27
van project-x19.de?

Zie: http://www.project-x19.de/filez/X-LightBox1500.pdf

Niet dat ik het zelf niet zou kunnen maken met relais, maar zo ziet het er wel meteen netjes uit. 53 euro is te doen.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: wo sep 07, 2016 7:49 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do aug 16, 2007 7:48 pm
Berichten: 110
Neen, helaas nog geen ervaring mee, maar dit is inderdaad netjes om in te bouwen.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 08, 2016 10:30 am 
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za dec 02, 2006 7:09 am
Berichten: 3195
Woonplaats: sprang capelle
ik heb hier de oude versie van. Zeker een aanrader en makkelijk aan te sluiten op de zekeringenkast.

_________________
http://www.x19.nl


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 08, 2016 11:16 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do aug 16, 2007 7:48 pm
Berichten: 110
Heb je merkbaar meer lichtopbrengst hiermee Martijn?


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 08, 2016 12:39 pm 
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za dec 02, 2006 7:09 am
Berichten: 3195
Woonplaats: sprang capelle
veel meer, zkeer in combi met h4 lampen. je kunt het zelf meten. als je de stekkeer van de lamp aftrekt en kijken hoeveel volt je hebt. ws maar 10 volt ipv 12.

_________________
http://www.x19.nl


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 08, 2016 4:05 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 21, 2014 4:40 pm
Berichten: 401
Woonplaats: Renswoude
Alternatief
https://www.ebay.nl/itm/231866630903


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 08, 2016 5:20 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do aug 16, 2007 7:48 pm
Berichten: 110
Zal eens zien om zo'n setje aan te schaffen, heb nu al de H4 lampen erin zitten, maar vindt t maar
een heel flauwe lichtopbrengst. Gelukkig heb k nog verstralers erop staan die via een relais zijn geschakeld :wink: thx vo de info


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: vr sep 09, 2016 6:37 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 21, 2014 4:40 pm
Berichten: 401
Woonplaats: Renswoude
Het bedradingssetje van Ebay is heel eenvoudig aan te sluiten.

- de relais kunnen rechts in de koplampruimte worden gemonteerd
- de korte draad met stekker gaat dan op de rechter koplamp (ipv originele stekker)
- voor de linker koplamp moet de lange draad naar links worden geleid. Met de dikke bumper kan dit door/achterlangs de bumper zelf. Bij 1300 bumpers moet dit binnendoor of achter de rsdiator langs. Dit is een beetje lastig.
- ook links wordt de stekker op de koplamp geplaatst. De originele stekker hangt er nu maar een beetje bij.
- in de rechter koplamp behuizing sluit je de massa draad aan op het massablikje
- nu moet er een nieuwe stroomdraad vanaf de accu naar de rechterkoplamp worden gelegd. Deze sluit je aan op de rode draad van het setje (met zekering) en aan de pluspool van de accu
- als laatste doe je de contrastekker van het setje in de originele lampstekker rechts.

De schakelaar op het dashboard schakelt de relais's. De relais's schakelen de stroom direct van de accu naar de koplampen. Er worden geen wijzigingen aan de bestaande bedrading gemaakt.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: vr sep 09, 2016 6:51 am 

Geregistreerd: di jun 28, 2016 12:33 pm
Berichten: 2
Hoe makkelijk kan het zijn bedankt


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: vr sep 09, 2016 2:13 pm 
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za dec 02, 2006 7:09 am
Berichten: 3195
Woonplaats: sprang capelle
de lightbox is nog simpeler die plant je direct in de zekeringenkast. alleen wel wat duurder.

_________________
http://www.x19.nl


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: do sep 15, 2016 11:32 pm 

Geregistreerd: do jun 16, 2016 2:02 pm
Berichten: 27
Bedankt voor de tip van de losse kabel. Ik ga het nu toch wat anders doen. Ik had immers ook nog een los relais + zekering in de motorruimte van de mistlampen. Dus:

- waterdichte zekeringhouder + relaishouder (6) gekocht van ebay
- aantal relais (voor de ruitenwisser mod, die komen in de houder) van ebay
- relaiskabel voor de koplampen (die relais komen in de houder) van ebay
(en nog wat leds voor het dashboard en accu onderbreker nu we toch bezig zijn :lol:).

Het mistlamp relais + zekering kan dan ook naar de relaishouder en word het 1 net geheel. Dan hou ik nog 1 positie over.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: zo jul 29, 2018 5:23 pm 

Geregistreerd: vr apr 27, 2018 6:54 pm
Berichten: 9
Hallo medeforummers heb het setje van ebay laten monteren, https://www.ebay.nl/itm/231866630903
Lampen branden feller , maar het grootlicht doet het niet, hoor het relias wel schakelen , vind het raar dat van beide stekkers de blauwe draad aan het chassis gemonteerd moet worden .(massa) , je zou verwachten dat het zwarte draad bij de stekkers de massa is.gr Rob


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: ma jul 30, 2018 4:31 pm 

Geregistreerd: do jun 16, 2016 2:02 pm
Berichten: 27
massa moet altijd zo dicht mogelijk op het chasis gemonteerd worden.

Bij mij deed het groot licht het eerst ook niet, maar toen bleek dat er een contact in de stekker van de nieuewe relais er uit geschoven was, even aandrukken en alles werkte. Bij groot licht moet je zowel in de cabine (zekeringenkast) als voor bij je 2 nieuwe relais iets horen klikken.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: ma jul 30, 2018 4:33 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 21, 2014 4:40 pm
Berichten: 401
Woonplaats: Renswoude
Ik zou me niet teveel laten leiden door je eigen voorkeur voor draadkleuren. Er zijn feietelijk maar 2 dingen aan te sluiten.
12 volt naarde accu (rode draad met zekering)
Massa. Blauwe draad met oogje. Mogelijk zij er daar 2 van. Voor elk relais 1 en dus ook voor groot- en dimlicht.

Stekker in contrastekker van 1 van de lampen. Contrastekkers setje op de beide lampen.

Zou moeten werken voor dim- en grootlicht. Controleer massa en of alle stekkers goed zijn aangedrukt.


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: ma jul 30, 2018 9:09 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jan 31, 2007 8:02 pm
Berichten: 23
Woonplaats: Best
Heb je de relais er uit gehad? Bij mij zaten er twee verschillende in. Eentje is doorgelust van de andere. Als je die er weer verkeerdom in steekt heeft het grootlicht geen stroom. :roll:

_________________
Sollie


Omhoog
Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ]  Moderators: PeterX1/9, dick, martijn

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created StylerBB.net
phpBB.nl Vertaling